november 4, 2012
Geroosterde wintergroenten
Heb je nog een hele hoop knol- en wortelgroenten in je ijskast liggen, maar zo net niet genoeg om één variëteit op zich klaar te maken?
Presto: Geroosterde wintergroenten
De combinaties zijn quasi eindeloos: wortel, pastinaak, knolselder, raapjes, rode biet, peterseliewortel, pompoen, aardappelen, …
Heerlijk met een yoghurt-sausje op zich of met een gebraden kip en bruine rijst.
Geroosterde wintergroenten
Ingrediënten
- 3 wortel(en)
- 1/2 pastinaak
- 1 rode biet(en)
- knolselder
- 2 à 3 teentjes knoflook
- 2 laurier
- 2 EL olijfolie
- verse tijm (optioneel)
- peper en zout liefst grof zeezout
Instructies
- Was de groenten, schil ze en snijd ze in hapklare stukjes.
- Doe de groenten in een ovenschaal en meng er de olijfolie, de gekneusde knoflookteentjes, tijm en laurier door.
- Kruid met peper en zout en plaats in een op 180°C voorverwarmde oven.
- Bak de groenten gedurende 45 à 60 min of tot ze gaar zijn (de groenten zijn zacht als je er met een vork in prikt).
- Voeg er optioneel na een half uur nog wat pijpajuin toe die je in stukjes van +/- 4 cm hebt gesneden.
- Dien op met een yoghurtsausje op basis van yoghurt, olijfolie, currypoeder, komijnpoeder, peper en zout en de zacht gestoofde knoflook die je eerder aan de groenten toevoegde).
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments